Sommeljee soovitab: Öun kinkepakid Riedeli kristallklaasidega

Kristel Niit on tegutsenud 10 aastat sommeljeena. Uurisime tema käest, mida arvab ta meie vahujookidest ning kui kõrgelt hinnatud on tegelikult Riedeli klaasid maailmas.

Lansseerisime detsembri alguses Öuna enda esimesed kinkepakid, kuna soovime pakkuda klientidele eksklusiivset elamust juua vahujooke spetsiaalsest šampanjaklaasist. Riedeli kristallklaasid ei olnud kindlasti juhuslik valik vaid pigem vastupidi, pikkade traditsioonidega ettevõtte toodab maailma kõige eksklusiivsemaid ja hinnalisemaid veiniklaase.

Kristel Niit kiidab meie valikut kasutada Riedeli kristallklaase, kuna tegemist on maailma tipptootjaga, kes on ka väga hinnatud restorani sektori poolt.

Ta lisab, et Riedeli klaasil on ideaalne munajas kuju, nautimaks vahujookide aroome. Kristallklaasi põhjas on sädeluspunkt, mis aitab kaasa mullide ilusale ühtlase nivoona kerkimisele. Sommeljeed eelistavad tänapäeval just sellise kujuga klaase vahujookide nautimiseks.

Vaata, kuidas Kristel hindab meie vahujooke ning milliste toitude kõrvale neid sobitada.

Peale esimest lonksu ütles Kristel meile, et ta täiesti mõistab, miks just Rabarber-Kuusk vahujook valiti 2020 Parimaks Mahejoogiks. Joogi värvus on ilus roosa ja kuldse varjundiga ning mullid on väiksed ja sirgjoonelised. Lõhnas on koheselt tunda rabarberi värskust. Maitses on äratuntav kuuseokaste mekk ning kuiv rabarber.

Selle mulli kõrval pole kerge juustuga palju teha, lisab ta, pigem tahaks süüa punast liha, mille julgemad jätavad tooreks, nautides tartari või carpacciot. Taimsest menüüst soovitaks Kristel võtta peediorsoto kõrvale klaasikese Rabarber-Kuusk vahujooki.

Vahujookidel vanusepiirangut ei ole. Sobib ka noorematele nautlejatele ja neile kes otsivad värskeid ja uudseid maitseid.

Öun-Kadakas on mõnusa mulliga ning äratuntavalt puuviljase aroomiga vahujook, mille maitses kerkib esile nii kadakamarjade kui ka okaste eeterlik mekk. Lisaks on taustal tunda õunamahla värskust ja magusust. Järelmaitse on sirgjooneline, mahlane ja poolkuivade nootidega.

Mõnus salati kõrvale ning kindlasti sobib ka heleda liha või idamaiste roogadega. Kena sättida ka õunapiruka või kergemate juustude kõrvale.

Iseseisvaks naudinguks on hea, kui Öun-Kadaka vahujook on külmkapitemperatuuril, toitudega meeldib pigem, kui on paar kraadi soojem.

Liitu kõige mahlakama uudiskirjaga!

Kustuta oma teadmisjanu värskelt pressitud mahelugude ja -uudistega, mis on käsitsi nopitud meie õunafännide meeskonna poolt ja mis jõuavad otse sinu meilboksi.

Sisesta oma meiliaadress: